Градоначелник Шапић отворио новоизграђени Центар за смештај деце и омладине ометене у развоју у Барајеву

Датум објаве: 28.08.2023.

Градоначелник Шапић отворио новоизграђени Центар за смештај деце и омладине ометене у развоју у Барајеву

Gradonačelnik Aleksandar Šapić otvorio je danas novoizgrađeni Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju u naselju Gaj, u okviru posete opštini Barajevo. On se danas obratio zvanicama na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana opštine i nakon toga obišao završne radove prve faze na Sportsko-rekreativnom centru „Barajevo”.

Gradonačelnik je rekao da je Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju spreman da u punom kapacitetu primi sve korisnike.

“ Deca i mladi imaće moderni prostor, na koji možemo da budemo ponosni, kako Grad Beograd – Opština Barajevo tako i država Srbija. Mislim da retko koja zemlja u regionu i šire može da se pohvali ovako opremljenim objektom. Zato mi je izuzetno drago da kao gradonačelnik mogu da otvorim ovaj objekat namenjen osetljivim kategorijama našeg društva. U vremenima kada se stalno priča o nekim velikim megalomanskim stvarima, često zaboravimo na one koji bez pomoći društva i svih nas prosto ne mogu sami, a to su deca ometena u razvoju za koju ovakve ustanove i postoje“ – rekao je Šapić, koji je zaposlenima, rukovodiocima, korisnicima, deci, mladima i njihovim roditeljima poželeo da uživaju u ovom objektu i da ga koriste na najbolji mogući način.

Prema njegovim rečima, lokacija na kojoj se nalazi ovaj centar možda je jedna od najlepših u Beogradu, jer je blizu grada, a utisak je kao da ste u srcu Šumadije.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović   rekao je da, zahvaljujući Gradu Beogradu, Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i njegovim saradnicima, Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju je završen. „Time smo deci omogućili bolji i ugodniji život“ – naglasio je Adamović.

 

Izvor: Beoinfo i GO Barajevo