Одржана манифестација „Спорт за све“

Датум објаве: 09.12.2019.

Одржана манифестација „Спорт за све"

Danas je u sportskoj hali „Aleksandar Nikolić“,  povodom praznika Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održana manifestacija pod nazivom „Sport za sve“ na kojoj su predstavljeni brojni vidovi sporta i gde je nekoliko stotina učesnika, dece i mladih pre svega, u društvu istaknutih paraolimpijaca na najbolji način potvrdilo svu radost i lepotu koju druženje i zajedništvo daju.

Ova po mnogo čemu jedinstveva priredba započeta je pre tri godine uz podršku i pomoć UNICEF-a i stiče sve veću popularnost i okuplja učenike škola, članove klubova i udruženja, korisnike usluga Centra kao i  brojnih ustanova dečje, socijalne i zdravstvene zaštite iz svih delova beograda ali i niza mesta iz cele Srbije – Šapca, Aleksinca, Kragujevca, Ćićevca, Jagodine, Novog Sada i drugih a ima za cilj da promoviše i podstiče inkluziju i sistem vrednosti u kojoj svi uživaju ista prava i mogućnosti bez razlike.

Višesatno druženje uz raznovrsne aktivnosti, kako sporta – poligon, fudbal, košarka u kolicima, odbojka, stoni tenis, boćanje, badmington, konjički sport, veslanje, pikado, paratekvondo, karate, šah, itd. tako i klturno- zabavnog programa sa scenskim izvođenjem, klovnovima, zabavljačima i sl. ostavili su snažan utisak i kod učesnika i odaslali divnu poruku opravdavajući i podstičići ove vidove okupljanja kao snažan doprinos izgradnji zajedništva.

Igre je i ovog puta uspešno organizovao Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a svojim prisustvom su značaj istim dali brojni gosti – predstavnici partnerskih organizacija i institcuija i ugledni pojedinci iz sveta sporta, obrazovanja, naučnog i humanitarnog rada a njeno održavanje je podržao i omogućio Grad Beograd, u čije ime su prisustvovali i pozdravili prisutne, Sekretarka za socijalnu zaštitu g-đa Nataša Stanisavljević i Zamenik Sekretara za sporti omladinu, g-din Nikola Rajšić.