Izložba dečjeg likovnog stvaralaštva u SKC „Obrenovac“

Датум објаве: 22.03.2013.

Izložba dečjeg likovnog stvaralaštva u SKC "Obrenovac"

20. Marta održana je žirirana izložba Prvog likovnog konkursa manifestacije „Dečje likovno proleće“, likovnog stvaralaštva dece, sa slobodnim izborom tema i tehnika. Stručni žiri u sastavu: Katarina Pavlović-Bubajić, likovni pedagog u Dečjem kulturnom centru, Nina Mudrinić, drektorka Centra za savremenu umetnost „Strategy art“ i Lidija Seničar, urednica galerije DKC, odabrao je radove za izlaganje i dodelio priznanja najuspešnijima.

U cilju predstavljanja gostiju, osmišljen je prateći program pod nazivom „Kako to drugi rade“ u okviru kojeg su se predstaviti Dečiji kulturni centar iz Beograda, likovni pedagozi Emil Sfera i Sveta Aleksić iz Pančeva, Dnevni boravak Obrenovac, Kreativna vajarska radionica Jelisavete Vićić, Škola crtanja i slikanja Nenada Aćimovića.

Idejni tvorci likovne manifestacije „Dečije likovno proleće“ su Branislav Jelić, profesor geografije i Marija Vuković- Biserko, istoričarka umetnosti i urednica likovnog i književnog programa JP SKC „Obrenovac“.

DB Obrenovac, dobitnik zahvalnice za učešće na Konkursu, između ostalih inkluzivnih aktivnosti, ima potpisan Protokol o saradnji sa kulturnim centrom u Obrenovcu gde učestvuje u brojnim aktivnostima tokom cele godine.