Јубиларна 10. манифестација Друг(А)Чији 2024

Датум објаве: 04.06.2024.

Јубиларна 10. манифестација Друг(А)Чији 2024

Традиционалном, јубиларном десетом манифестацијом ДругАчији? 2024, 28. маја, у организацији Центра за нове идеје, свечано је отпочело Лето на Ади за особе са инвалидитетом у терапијском врту и на теренима за ОСИ.

Свечаном отварању присуствовали су председник ССОСИБ-а Драженко Митровић (параолимпијац), Биљана Барошевић представник Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, као и наш прослављени кошаркаш Дејан Томашевић.

Лето на Ади за особе с инвалидитетом – ДругАчији? учесницима са инвалидитетом пружа могућност рекреирања уз уживање у природи и такмичење у различитим дисциплинама у Терапијском врту и на теренима за спортско-рекреативне активности које су прилагођене особама са инвалидитетом.

На спортским теренима за особе са инвалидитетом на Ади, одиграна је кошаркашка утакмица и седећа одбојка. Велико интересовање било је за пикадо, а уживало се и у боћању и стоном тенису. Новина је била баскин – јединствени инклузивни спорт, једина дисциплина где равноправно играју особе са инвалидитетом и особе без инвалидитета, док је фризбијада (Бибушкин) већ постала омиљена међу децом. За шах је ове године било посебно велико интересовање, а час јоге прилагођен особама са инвалидитетом одржала је инструкторка Наташа Борота.

Сви победници су награђени медаљама и пригодним поклонима пријатеља манифестације.