Prvenstvo Beograda u atletici za OSI

Датум објаве: 03.06.2013.

Prvenstvo Beograda u atletici za OSI

Otvoreno prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom održano je u Petak 31. maja na stadionu Vojne akademije. Organizator takmičenja bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada – Sekretarijata za sport i omladinu.

Na ovom prvenstvu, u okviru priprema za predstojeće Paraolimpijske igre, učestvovali su najbolji atletičari Srbije: Draženko Mitrović, Željko Dimitrijević, Jovica Brkić, Nemanja Dimitrijević, kao i drugi vrhunski atletičari sa invaliditetom.

Preko 60 najboljih atletičara sa invaliditetom (raznih kategorija invalidnosti: slepi i slabovidi, paraplegičari, amputirci, gluvi i nagluvi, osobe sa intelektualnim teškoćama… ) nadmetali su se u disciplinama: 100m, 400m, skok u dalj, bacanje kugle, diska, koplja i čunja.

Korisnici DB Šekspirova takmičili su se u trčanju, bacanju kugle i skoku u dalj postigavši sledeće rezultate: Jerotić Marija (srebro na 100m i skok u dalj), Nikolić Sanja (bronza – skok u dalj) i Stjepanović Goran (srebro na 100m).

Najvredniji rezultat prvenstva ostvarili su paraolimpijci i svetski prvaci Draženko Mitrović (kategorija paraplegičari) bacanje diska (31,52m) i Željko Dimitrijević (26,97m) u bacanju čunja u kategoriji kvadriplegičari.