Dečje likovno proleće u Obrenovcu

Датум објаве: 13.04.2014.

Dečje likovno proleće u Obrenovcu

JP SKC “Obrenovac” je drugu godinu zaredom organizovao likovni i literarni konkurs sa ciljem promovisanja dečjeg stvaralaštva i kreativnosti. Ovogodišnje teme bile su “Pogled iz svemirskog broda” za likovni, a “Put u središte zemlje” za literarni konkurs.

Konkursu su se odazvale gotovo sve osnovne škole sa teritorije opštine Obrenovac, individualni učesnici, kao i likovni atelje “Dlan” iz Obrenovca i Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju Obrenovac. Stručni žiri je izabrao najbolje radove, odredio nagrađene i pohvaljene.

Kao i prošle, i ove godine je nastavljena uspešna saradnja sa Dečijim kulturnim centrom Beograda, kao najeminentnijom institucijom za dečije stvaralaštvo, a stručni žiri sastavljen je od likovnih pedagoga i istoričara umetnosti. Nagradu za kolekciju dobili su korisnici Dnevnog Boravka iz Obrenovca.

U Galeriji SKC “Obrenovac” izloženi su najbolji, žirirani radovi, dok će u prostoru ispred Galerije posetioci moći da uživaju u revijalnoj izložbi radova sa Strip konkursa DKCB-a, predstaviće se i Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju iz Obrenovca, privatni atelje “Zrno” iz Umke, likovnog pedagoga Martina Milinkovića i individualni radovi učenika osnovnih škola iz Obrenovca.

(Foto: Vukašin Ljuština)