Donacija „Telenora“ Domu

Датум објаве: 27.05.2016.

Donacija "Telenora" Domu

25. maj – Osam računara i internet potreban za njihovo korišćenje uručeni su Domu, kao deo saradnje između Telenor fondacije i Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

Deca koja su smeštena u Domu za decu i omladinu sa oštećenjem sluha moći će na lakši i brži način da dođu do informacija, edukuju se, komuniciraju i pretražuju internet zahvaljujući projektu „Budi deo dobre komunikacije“ Telenor fondacije.

„U Domu, pored brojnih radionica, postoji i internet klub – kompjuterska radionica, gde će računari biti instalirani. Deca će imati mogućnost da prilikom učenja upotpune informacije i dođu do novih saznanja, a u slobodno vreme moći će da pretražuju zanimljive sadržaje, kao i da komuniciraju s porodicom i prijateljima“, kaže Jelena Gajić, pomoćnica direktora Centra.

U okviru inicijative za podršku gluvim i nagluvim osobama otvoren je i Telecentar, prvi onlajn prevodilački centar za znakovni jezik na Balkanu, obezbeđeni su aparati za rani skrining sluha za tri porodilišta u Srbiji i pokrenuta je kampanja s ciljem podizanja svesti o izazovima s kojima se gluve osobe suočavaju u svakodnevnom životu.