Drugo otvoreno prvenstvo Beograda u boćanju za OSI

Датум објаве: 01.11.2013.

Drugo otvoreno prvenstvo Beograda u boćanju za OSI

Povodom Nedelje solidarnosti, 31. oktobra, u SC „Olimp“ je održano Drugo otvoreno prvenstvo Beograda u boćanju za osobe sa invaliditetom, koje su sa uspehom organizovali Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, Društvo za sport i rekreaciju OSI Zvezdara i Udruženje „Sve je moguće“. Takmičenja su održana u kategoriji juniora i seniora. Svim učesnicima dodeljene su diplome za učestvovanje a najuspešniji su dobili i medalje.

Zajedno sa mladima iz skoro svih škola i ustanova za osobe sa invaliditetom kao i velikog broja drugih organizacija i udruženja, u takmičenju su učestvovali i korisnici DB Stari grad.

OdržavanjeTakmičenja su omogućili Skupština grada – Sekretarijata za sport i omladinu i Gradska opštine Zvezdara.

Boćanje je paraolimpijski sport i u svetu veoma popularna sportska disciplina koja i kod nas stiče sve veći broj pristalica. Ovo je ujedno i završna manifestacija celogodišnjih aktivnosti u organizaciji Saveza i njegovih partnerskih organizacija koje su se odvijale u školama i ustanovama za decu sa invaliditetom kao i u brojnim organizacijama i udruženjima osoba sa invaliditetom iz Beograda i još nekoliko gradova iz Srbije.