„Foto maštarije“

Датум објаве: 26.05.2016.

"Foto maštarije"

26.maja,  grupa dece iz Doma je posetila izložbu dečjih fotografija „Foto maštarija“. Izložba je održana u galerijskom prostoru Kafe bara “Konzul.” Fotografije su napravila deca sa posebnim potrebama. Naša devojčica Jelena Zlatković je autor jedne od tih divnih fotografija. Sa svojim drugovima iz Doma prisustvovala je otvaranju izložbe. Svi su bili veoma ponosni na svoju drugaricu. Poželeli su joj uspeh u ostvarivanju svojih želja…

Udruženje za pomoć MNRO Zvezdara, uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu, realizuje projekat „Foto – Maštarija“ sa ciljem da osobe sa smetnjama u razvoju isprobaju nove tehnike, ovoga puta upotrebu fotoaparata kako bi iskazali kako vide i doživljavaju svet oko sebe.
Projekat je fokusiran na eliminisanje predrasuda, integracija u društvo osoba sa smetnjama u razvoju, negovanje društvenog aktivizma i povezivanje lokalne zajednice. Efekat je da se korisnici druže, nauče polazne osnove fotografisanja, edukuju i obuče za upotrebu foto aparata, da po svom izboru fotografišu znamenitosti i različite situacije i iste prezentuju javnosti.