Gradonačelnik Siniša Mali obišao proširen i renoviran DB Čukarica

Датум објаве: 23.03.2016.

Gradonačelnik Siniša Mali obišao proširen i renoviran DB Čukarica

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas prošireni i renoviran Dnevni boravak Čukarica.
Gradonačelnik je rekao da je to jedan od 14 dnevnih boravaka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju i izrazio zadovoljstvo što je Dnevni boravak na Čukarici rekonstruisan i proširen.

“ Svi korisnici su zadovoljni što posle dugo vremena imaju prave uslove u prostoru u kome provode vreme. Ovo je jedan od primera odgovorne socijalne politike koju vodimo i koju želimo da usmerimo prema onima kojima je pomoć najpotrebnija, bez obzira na to da li su to najstariji sugrađani ili deca i omladina sa smetnjama u razvoju,”  istakao je Siniša Mali.

On je najavio da će do kraja godine biti otvoren i novi objekat za dnevni boravak na Voždovcu, a da se radi na pronalaženju prostorija za dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju u Zemunu i Mirijievu.

“To je ono što Sekretarijat za socijalnu zaštitu radi veoma ozbiljno i odgovorno jer želimo da nađemo način da izađemo u susret deci i omladini sa smetnjama u razvoju, da imaju odgovarajući prostor, negu i podršku. Grad Beograd mora da radi zajedno sa svim opštinama, mora da kreira jedinstvenu strategiju, viziju svih programa i aktivnosti i zbog toga su nam izbori veoma važni” naglasio je Mali i zahvalio predsedniku opštine Čukarica na posvećenosti i brizi za one kojima je to potrebno.

Gradonačelnik Siniša Mali obišao je sve prostorije dnevnog boravka, novootvorenu fiskulturnu salu, prostorije za umetničke radionice, kao i preostale prostorije boravka u kojima se realizuje stručni rad. Upoznao se sa korisnicima, razmenio utiske o novom prostoru, a sa nekima se i nadmetao u stonom tenisu. Obostrano zadovoljstvo posetom rezultiralo je predajom  poklona,  željom za daljim napretkom u radu i povećanom brigom koje grad može i želi da pruži svojim sugrađanima. Humanost prema ljudima gradonačelnik Mali je iskazao darujući tortu za 35-i rođendan našoj korisnici.

Dnevni boravak Čukarica, koji je počeo  sa radom 2008.g,  pruža uslugu socijalne zaštite korisnicima  različitog stepena i vrste ometenosti sa tog dela grada. Kako se vremenom u Boravku povećavao broj  upisanih korisnika  prostor je u jednom trenutku postao tesan.
Grad Beograd je prepoznao potrebu za humanijim i kvalitetnijim smeštajem korisnika. Rezultat brige o osobama ometenim u razvoju je proširenje i adaptacija prostora skoro u obimu postojećeg, adaptacija starog prostora, sanacija krova koji je ozbiljno prokišnjavao. Zalaganjem rukovodstva i lokalne samouprave dobijene su donacije kojima je  Boravak opremljen nameštajem, nabavljen je didaktički materijal i kompletno pokriven savremenim informacijskim uređajima.

Db Čukarica je, pored dnevnih boravaka Stari grad i Borska, treća organizaciona jedinica Centra koja se u relativno kratkom periodu proširuje i renovira.

Obilasku su prisustvovali Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, predsednik GO Čukarica Srđan Kolarić a domaćini su im bili direktor Centra, Petar Jordanov i Jugoslava Zajić, rukovodilac  dnevnog boravka.