Gradonačelnik Siniša Mali učestvovao u obeležavanju Dana osoba sa autizmom u Centru

Датум објаве: 02.04.2015.

Gradonačelnik Siniša Mali učestvovao u obeležavanju Dana osoba sa autizmom u Centru

2. April –  Povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom, na terenima DB šekspirova organizovana je sportsko-muzička manifestacija, pod sloganom “Stop diskriminaciji”. Korsnicima Centra, podeljenim u ekipe, u sportskom nadmetanju pridružio se i  gradonačelnik Siniša Mali koji  je obišao korisnike, proveo vreme sa njima  i odigrao fudbalsku utakmicu kao član jedne od ekipa.

Gradonačelnik je istakao da je upravo danas prilika da se skrene pažnja na probleme sa kojima se susreću ove osobe:
“Osobama sa autizmom treba pružiti svu neophodnu pomoć, jer od naše podrške zavisi razvoj njihovih potencijala. Upravo tome služi ovaj Centar, da korisnici uz stručnu pomoć svakodnevno razvijaju kreativne sposobnosti i talente. U koordinaciji sa udruženjima roditelja, radimo na proširivanju usluga novim servisima socijalne zaštite, kao i na pronalaženju adekvatnih prostora za otvaranje novih dnevnih boravaka. To je jedan od naših prioritetnih ciljeva” – rekao je gradonačelnik.

Manifestaciji su prisustvovali i pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović, članica Gradskog veća Mirjana Milutinović, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, pomoćnica sekretarke Milena Beočanin, predstavnici udruženja roditelja osoba sa autizmom i brojni gosti.

Za dobro raspoloženje u revijalnom delu, pobrinuo se Koktel bend.

Ovo je jedna u nizu manifestacija kojima se plavom bojom, puštanjem plavih balona, koncertima, radionicama, izložbama, obeležava Svetski dan osoba sa autizmom sa ciljem da se skrene pažnja na njihove potrebe i potrebe njihovih porodica.