Inkluzivna manifestacija „Pokaži šta znaš“ u Rakovici

Датум објаве: 17.09.2015.

Inkluzivna manifestacija "Pokaži šta znaš" u Rakovici

Pod sloganom “Svi smo isti iako smo različiti,” Humanitarna organizacija „Radost deci“ i Gradska Opština Rakovica organizovali su kulturno – sportsku  manifestaciju inkluzivnog karaktera pod nazivom „Pokaži šta znaš,“  koja je održana u Parku japansko-srpskog prijateljstva na Miljakovcu. Na manifestaciji je učestvovalo više od 250 dece i mladih iz osnovnih škola Rakovice i Čukarice a zajedno sa njima  korisnici Centra (Borska, Šekspirova, Čukarica, Stari grad, Sunce, Mirijevo), Doma “Sremčica”, učenici SOŠO  “Sveti Sava” sa Umke i korisnici MNRO “Zajedno” sa Voždovca.

U okviru manifestacije, deca i mladi sa smetnjama u razvoju izlagali su ručne radove (duboreze, figure od papira, skulpture i slike) i zajedno sa učenicima iz redovnih osnovnih škola predstavili svoje programe iz oblasti recitacija, glume i pesme. Održan je i fudbalski meč koji su sudile sudije Fudbalskog Saveza Beograda.

U ime Opštine Rakovica prisutne je pozdravio predsednik GO Rakovica Vladan Kocić – „U ime Gradske opštine Rakovica poželeo bih dobrodošlicu dragoj deci i učesnicima u ovom divnom projektu, koji smo od srca podržali. Pripremljen je raznovrstan program i puno interesantnih sadržaja, uz fudbalsku utakmicu i koncert iznenađenja. Tu su nam i dragi gosti iz Rukometnog kluba Crvena zvezda. Uveren sam da će se svi lepo zabaviti uz ovakav program manifestacije“, rekao je Kocić.
Pored predsednika, ispred GO Rakovica, manifestaciji su prisustvovali opštinski većnici Snežana Predojević, Novica Barjaktarević, Darko Ignjatović, Tomislav Pantelić i Nenad Milenković, kao i koordinator Kancelarije za mlade GO Rakovica Bojan Bogdanović zajedno sa aktivistima Kancelarije.

Osim prezentacije umetničkih i sportskih veština dece i mladih sa smetnjama u razvoju i učenika osnovnih škola, svi su uživali u izvedbi Pevačkog društva „Prelo“, Plesne škole „Art of Dance“, Kulturno umetničkog društva „Dimitrije Koturović“. Najmlađi su se družili se sa bajkerima Moto kluba  Žandarmerije i juniorima Rukometnog gluba Crvena zvezda kao i sa sudijama Fudbalskog Sveza Beograd, dok je posebno iznenađenje predstavljao koncert grupe „Neverne bebe“.