Inkluzivna radionica na Kalemegdanu povodom “Dana planete Zemlje”

Датум објаве: 23.04.2013.

Inkluzivna  radionica na Kalemegdanu povodom “Dana planete  Zemlje”

U okviru obeležavanja Dana planete Zemlje, 22. Aprila, u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu organizovana je i inkluzivna radionica koju su priredili grad Beograd i DB Stari grad. U ovoj ekološkoj i kreativnoj radionici korisnici DB Stari grad, Šekspirova, Čukarica i učenici OŠ „Drinka Pavlović“ pravili su kolaže od biljnog materijala i bojili jaja za Uskrs.

Sanja Stojiljković je izrazila veliko zadovoljstvo što kreativno provodi vreme u prelepom ambijentu Beogradske tvrđave.

„Ovo je izvanredna prilika da svim Beograđanima dokažemo da „možemo i mi” da budemo ravnopravni članovi društva“ – istakla je Sanja.

Milena Baljak i Nikola Stanković, učenici OŠ „Drinka Pavlović”, rekli su da su se njihovi vršnjaci sa smetnjama u razvoju vrlo lako uključili u zajednički rad na kolažima i bojenju Uskršnjih jaja.

„Rad sa njima ne traži nikakve posebne uslove, potrebno je samo da ih ljudi prihvate kao sebi ravne i uključe ih u sve svoje aktivnosti“ – nalgasila je Milena.

Radionicu na otvorenom je posetio Darko Božić, član Gradskog veća. Prema njegovim rečima, ovakvi događaji su značajni i zbog toga što se poboljšava kvalitet života osoba sa invaliditetom, kao i njihova pozitivna slika o sebi, nezavisnost i socijalna prihvatljivost.