Izložba kreativnih radova osoba sa smetnjama u razvoju u okviru Trijenala proširenih medija “Inventia inclusiva“

Датум објаве: 22.08.2013.

Izložba kreativnih radova osoba sa smetnjama u razvoju u okviru Trijenala proširenih medija “Inventia inclusiva“

29. avgusta, u DB Šekspirova održana je Izložba kreativnih radova osoba sa smetnjama u razvoju, čijoj jedinstvenosti doprinosi njihov osoben, a retko posmatran, svet mašte. Izložba predstavlja pokušaj ukazivanja široj javnosti na prava, potrebe i potencijal ove često marginalizovane grupe u okviru savremenog društva i otklanjanju predrasuda koje o njima postoje.

Trijenale proširenih medija je izložba međunarodnog karaktera, koja ima zadatak da široj javnosti predstavi nove tendencije na savremenoj umetničkoj sceni u oblasti proširenih medija i drugih intermedijalnih umetničkih oblika. Ova manifestacija je otvorena za nove umetničke koncepcije, pravce, pokrete, metodologije, primenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u umetnosti i inovativne pristupe umetnosti.

Trijenale se održava u Beogradu u prostorima ULUS-a i drugim prostorima, u skladu sa tehničkim mogućnostima i umetničkim zahtevima autora.

Realizacijom ove akcije ostvaruje se ideja vodilja ovogodišnjeg Trijenala proširenih medija – svako ima prava da stvara i uživa u umetnosti.