Korisnici DB Obrenovac učestvovali u radionici Fondacije „SOS Dečja sela Srbije“

Датум објаве: 31.08.2015.

Korisnici DB Obrenovac učestvovali u radionici Fondacije "SOS Dečja sela Srbije"

Korisnici iz DB Obrenovac su prisustvovali jednoj od radionica na otvorenom u organizaciji ove fondacije. Radionica je označena kao “sigurno mesto, sigurni kutak za decu.”Ovaj kutak je organizovan u centru grada,u parku. Pored njih, veliki broj obrenovačke dece, raznih uzrasta, je uzelo učešće u ovoj radionici.

Korisnici našeg boravka izrađivali su sa animatorima kravate i kraljevske krune od kartona. Druženje sa ostalom prisutnom decom im je izuzetno prijalo. Tako su se u današnjem danu korisnicima ukrstile dve aktivnosti: redovan odlazak u njihov omiljen kafić na piće, a pri povratku u boravak su učestvovali u ovoj nesvakidašnjoj radionici na otvorenom. Pošto je dan bio izuzetno topao organizatori su svu prisutnu decu počastili slatkišima I flaširanom vodom, kako bi se okrepili.

Fondacija „SOS Dečja sela Srbije“, zajedno sa međunarodnom organizacijom SOS Dečjih sela i Norveškom ambasadom realizuje projekat “Humanitarna pomoć žrtvama poplava u Srbiji – Sigurni svet za decu”. Ovaj projekat ima za cilj smanjenje efekta nesreća na decu i njihove porodice u poplavljenim područjima Srbije i uticaj na brži oporavak i razvoj.