„Mostovi koji spajaju srcem II“

Датум објаве: 26.03.2013.

"Mostovi koji spajaju srcem II"

U petak, 29. Marta, DB Stari grad je održao izložbu radova svojih korisnika u prostorijama Matice Srba – MIS, pod nazivom „Mostovi koji spajaju srcem“.

Na izložbi su predstavljeni produkti inkluzivnih radionica, koje su se održavale od Januara meseca ove godine u prostorijama DB Stari grad. Učešće u radionicama su, pored korisnika boravka, uzeli i volonteri “heARTreach” programa Američke ambasade, volonteri “Carpe Diem” i učenici OŠ “Drinka Pavlović”.

Oni su slikali na platnu i učestvovali u izradi kolaža na temu “Mostovi koji spajaju srcem”. Ovo je naša prva zajednička izložba.

Na otvaranju se prisutnima obratila predstavnica volontera “heARTreach” programa Rebeka Holder Saton, predstavnik MIS Jelena Kiš, direktor Centra Rajko Marin i rukovodilac DB Stari grad Marina Vidojević. Oni su izrazili zadovoljstvo da je ovakva saradnja uspostavljena i nadu da će zajedničke aktivnosti i ubuduće biti uspešno realizovane. Pored pomenutih, otvaranju izložbe prisustvovao je i Đorđe Spasić, pomoćnik predsednika opštine Stari grad. Volonteri Američke ambasade, “Carpe Diem”, OŠ “Drinka Pavlović” i DB Stari grad će i u narednom periodu nastaviti sa realizacijom inkluzivnih radionica, a planirano je i organizovanje vaninstitucionalnih aktivnosti i tematskih radionica na otvorenom.

Nakon 29. Marta slike i produkti izložbe „Mostovi koji spajaju srcem“ biće izloženi na Kalemegdanskoj tvrđavi do kraja godine, u sklopu trajne izložbe radova korisnika DB Stari grad.