Obeležena slava i 20 godina Dnevnog boravka u Obrenovcu

Датум објаве: 13.05.2014.

Obeležena slava i 20 godina Dnevnog boravka u Obrenovcu

12. maj. Korisnici Dnevnog boravka Obrenovac proslavili su danas slavu Svetog Vasilija Ostroškog, ali i dvadeset godina uspešnog rada kao prvi boravak u lokalnoj sredini u okviru Centra.

Danas se u Dnevnom boravku tim povodom okupilo dosta zvanica, među kojima su bili bivši rukovodioci i radnici boravka, roditelji štićenika, prijatelji Ustanove, građani Obrenovca i rukovodstvo Centra.

Direktor Centra, Rajko Marin, izrazio je zadovoljstvo rezultatima rada, inventivnošću zaposlenih kao i aktivnostima i učešćem Dnevnog boravak u dešavanjima u lokalnoj zajednici.

Rukovodilac DB Obrenovac, Jugoslava Zajić,  izrazila je zadovoljstvo što su danas prisutni svi njeni prethodnici. 

– Jako mi je drago što su dve moje prethodnice ovde sa nama danas, što su i bivši radnici tu da vide kako napreduje ovaj Dnevni boravak. Takođe, moram da se zahvalim i roditeljima koji su od samog početka, pa do dan danas uz nas i što imamo njihovu veliku podršku. Pored roditelja imamo i ogromnu podršku lokalne zajednice, preduzeća i Gradske opštine Obrenovac. Posle dvadeset godina u Obrenovcu mogu slobodno da kažem da smo uspeli da izdignemo ovaj Dnevni boravak na jedan jako visok nivo i hvala svima na tome – kazala je Jugoslava Zajić.

Mirjana Bilbija, prvi rukovodilac Dnevnog boravka, rekla je da je vredeo sav trud koji je uložen pre dvadeset godina da se otvori ovaj boravak.

– Sad je sve na zavidnom nivou. Jako sam zadovoljna jer ovde ima korisnika koji su bili sasvim mali kada smo počeli sa radom i oni danas ovde imaju drugu porodicu i to je jedan veliki uspeh. Mi smo na tome mukotrpno radili i veoma sam zahvalna što današnja ekipa radnika u Dnevnom boravku ima entuzijazma i volje da radi sa velikim elanom i što su mnogo posvećeni ovoj deci – rekla je Mirjana Bilbija.