Одржано првенство Београда у атлетици за особе са инвалидитетом 2024.

Датум објаве: 08.05.2024.

Одржано првенство Београда у атлетици за особе са инвалидитетом 2024.

На теренима Републичког завода за спорт и медицину спорта у Кошутњаку 25. 04. 2024. године одржано је првенство Београда у атлетици за особе са инвалидитетом.

Приликом отварања такмичења обратио се Драженко Митровић, наш прослављени атлетичар – параолимпијац и председник Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, који је пожелео срећу свим учесницима.

Међу такмичарима су били спортисти БАК ОСИ Погледи и АК Тријумф, као и чланови Удружења „Живимо заједно“, „И ми смо овде“, Спортско рекреативног удружења особа са инвалидитетом „Победник“, корисници Центра из дневних боравака  „Чукарица“ и „Сунце“, ученици основних школа „Вељко Рамадановић“ и „Радивој Поповић“, као и корисници програма Спортског савеза особа са инвалидитетом Београд.

У дисциплини бацање копља титулу првака Београда је однео Бојан Цвијановић (БАК Погледи), док је у бацању диска победио Бојан Милутиновић.

Титулу првака Београда у дисциплини бацање кугле у својим категорија остварили су:

Бојан Цвијановић (БАК Погледи), Саша Стругар (Установа за децу и младе Сремчица), Емил Куртишевски (ОШ Радивој Поповић), Мирјана Туцаковић („И ми смо овде“).

У дисциплини скок удаљ, најбољи у својим категоријама су били Младен Стојковић (Дом Сремчица ), Данијел Шербић (ОШ Вељко Рамадановић), Аида Селими (ОШ Радивој Поповић).

У дисциплини трчање 400 м победу је однео Василије Васић, члан АК Тријумф. У дисциплини трчање на 100 метара у својим категоријама најбржи су били Аида Селими, Јована Рабреновић, Василије Васић, Емил Куртишевски, Ненад Ибрахимовић, Александар Лазић, Александар Илић и Огњен Ануфријев.

Meдаље победницима додељивали су: Драженко Митровић, председник Спортског савеза ОСИ Београда, као и генерални секретар Савеза – Немања Радовић.

Такмичење је одржано у организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, а под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту града Београда.

Извор: ССОСИБ