Premijera inkluzivne predstave „Carevo novo odelo“ u KC Čukarica

Датум објаве: 27.03.2016.

Premijera inkluzivne predstave "Carevo novo odelo" u KC Čukarica

Sa nestrpljenjem smo čekali premijeru predstave „Carevo novo odelo“ Zato smo danas svi uživali u predstavi – roditelji, drugovi,prijatelji Boravka i kolege iz boravaka „Šiljakovac“, „Obrenovac“ i Borska“ a nadasve glumci koji su, s obzirom da su pripreme podosta trajale, pokazali strpljenje profesionalca i ogromnu motivaciju da ih dovedu uspešno do kraja.

Našim korisnicima u pripremi predstave pridružili su se đaci VII3 odeljenja O.Š. „Đorđe Krstić“ koje je iz publike bodrila nastavnica građanskog vaspitanja Ilinka Miletić. Roditelji su bili veoma zainteresovani, fotografisali su se za uspomenu sa svojom decom, pomno pratili dešavanja na sceni. Kolege su isto uzele učešće u realizaciji predstave – neki su bili glumci, neko inspicijent, rasveta i muzika takođe je bila u našem aranžmanu. Kao pravi profesionalci, čukarički glumački ansambl imao je generalnu probu nakon koje je usledilo javno izvođenje predstave. Na opšte zadovoljstvo svih prisutnih, sala je bila skoro u potpunosti posećena.

Ceo projekat je realizovan pod okriljem Društva za očuvanje, revitalizaciju i promovisanje starih zanata „Čuvari zanata “ – Bojanom Lukić i Sonjom Ivanović Bulj  koju su i njeni đaci škole „Petar Leković“ ne samo bodrili iz publike, već su  i uzeli skromno učešće u predstavi. Kompletna kostimografija i scenografija izrađena je zajedničkim naporima,  njihovom kreativnošću i realizacijom naših  mladih glumaca i kolega radnih terapeuta.

Radost naših korisnika po završetku predstave bila je nemerljiva i dovoljan razlog da razmišljamo o novim projektima dramske radionice.

Nakon premijere koja je održana u KC Čukarica, zahvaljujući predusretljivosti   upravnika g. Miodraga Rakočevića  slede reprize na drugim „daskama koje život znače“– već zakazane!