Primenjeno pozorište “ApsArt” u DB Sunce

Датум објаве: 13.03.2014.

Primenjeno pozorište “ApsArt” u DB Sunce

11. marta, od strane “Centra za pozorišna istraživanja ApsArt”, u DB Sunce je održana prezentacija o mogućnostima i rezultatima primene dramskih tehnika u radu sa osobama sa smetnjama u razvoju u cilju stvaranja pozitivne i podržavajuće atmosfere za sprovođenje ovakvog tipa aktivnosti.

Potom je uspešno izvedena i pokazna dramska radionica, procena njene primene u radu i procena kvaliteta novostečenih kompetencija od strane zaposlenih koji su prošli obuku i kojima je pružena savetodavna podrška za dalju praksu. Na radionici je bilo divno videti zajedno i korisnike i zaposlene u zajedničkom procesu stvaranja i razmene. Ova poseta je izrodila i nove ideje za saradnju te će korisnici DB Sunce u najskorije vreme posetiti „Aps Art Pozorište zajednice“ na Novom Beogradu.

“ApsArt Centar” je organizovao edukaciju iz oblasti primenjenog pozorišta u želji da unapredi pomenutu oblast i da stručnjacima iz sistema socijalne zaštite kao i nevladinog sektora ponudi dodatno sredstvo u radu sa osetljivim društvenim grupama. U tu svrhu oformljeni su edukativni programi koji su struktuirani i vođeni od strane uglednih domaćih i inostranih pozorišnih praktičara i baziraju se na iskustvenom učenju i mentorskim konsultacijama tokom procesa rada.

Program obuke iz oblasti primenjenog pozorišta pod nazivom “Primenjeno pozorište – dramske tehnike kao sredstvo razvoja u radu sa osetljivim grupama” počeo je da se realizuje u februaru ove godine a finansijski ga je podržalo Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike. Više o centru za pozorišna istraživanja pogledajte na: www.apsart.org