Priredba „Pokaži šta znaš“ na Trgu bajki

Датум објаве: 25.12.2017.

Priredba „Pokaži šta znaš“ na Trgu bajki

U okviru manifestacije „Zvezdarski inkluzivni festival“, 21.12.2017. održana je priredba pod nazivom „Pokaži šta znaš“, sa pratećim aktivnostima, ukrašavanjem i kićenjem novogodišnjih jelki i druženjem na Trgu bajki.

Organizatori manifestacije Udruženje „Zvezdarski ekološki centar – ZEC“ i Društvo za očuvanje, revitalizaciju i promovisanje starih zanata – „Čuvari zanata“, pod pokroviteljstvom Gradske opština Zvezdara i Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ okupili su učesnike i osmislili program.

Bogat i raznovrstan zabavni kulturno umetnički program, u susret predstojećim praznicima, izveli su: učenici iz OŠ „Boško Buha“ Zvezdara, korisnici OPP Voždovac – Dnevni boravak „Zajedno“, Centra za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju- Dnevni boravak Borska, učenici Geodetskae tehničke škole, korisnici MNRO Zvezdara, učenici Muzičke škole „Vladimir Đorđević“, a pesnik Radislav Jović govorio je stihove iz svog bogatog opusa.

Zamenik predsednika GO Zvezdara, Predrag Veinović, i direktor UK „Vuk Stefanović Karadžić“ Svetislav Bule Goncić, u ime domaćina, poželeli su dobrodošlicu učesnicima i gostima, uz savet da se želje, a ponekad i bajke ostvaruju ako se želi i veruje dovoljno jako.

Korisnici i defektolozi Centra za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju Beograd – Dnevni boravak Borska izveli su bajku „Priča o siromašnom kraljeviću i lakomislenoj princezi“, koja je adaptirana po poznatoj bajci Hansa Kristijana Andersena „Svinjar“.

Kostime za ovu predstavu, sa puno mašte, od reciklažnog materijala (ambalažni otpad rolnice, salvete, razni sitni ukrasi i sve što se nađe u kući) uradile su Bojana Lukić -Čuvari zanata i Biljana Pantelić – Zvezdarski ekološki centar ZEC.

Učenice Muzičke škole „Vladimir Đorđević“ Mila Dimitrijević IV razred gitare i Natalija Šumarević III razred gitare, u klasi Jelene Ilić, izvele su: Varijacije -M.Praljaka i Barkarola Napoleona Koste, a Katarina Mijailović IV razred harmonike, u klasi Rade Soro svirala je Polonezu J.S.Baha.

Korisnici Dnevnog boravka „Zajedno“ pevali su i recitovali pesme: Što Severac tako duva, Dečica i Deda Mraz, a Pahuljica i Snežna kraljica su na kraju uputile svima lepe želje pesmom Srećna Vam Ova Godina Nova.

Poznati pesnik Radislav Jović obogatio je program govoreći stihove o mami, tati, ljubavi, kućnom ljubimcu….sa željom da i ubuduće učestvuje na ovakvim manifestacijama.

Posle programa, svi učesnici kitili su dve jelke na trgu bajki reciklažnim ukrasima, a zatim je usledilo iznenađenje koje su priredili kineski prijatelji iz Asocijacije građana Lišui u Republici Srbiji i Robna kuća Panda, koji su uručili paketiće svim učesnicima i prisutnoj deci, poželevši im srećne praznike.

Druženje i širenje prijateljstva nastavljeno je uz toplo i mirisno pecivo koje je donirala Pekara „Trpković“, uz pesmu, igru i poruke Deda Mrazu.