Prvenstvo Beograda u atletici za OSI 2018.

Датум објаве: 28.05.2018.

Prvenstvo Beograda u atletici za OSI 2018.

23. maja je u Košutnjaku, na terenima Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta održano prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom – najtrofejnijoj paraolimpijskoj disciplini kada je u pitanju naša Zemlja.

Ova značajna sportska priredba okupila je oko 120 sportista, oba pola i svih uzrasta kao i vidova invaliditeta  iz svih delova Grada – članovi klubova i sportskih udruženja: „Pogledi“, „Iva“ , učenici škola: „Radivoj Popović“, „Stefan Dečanski“, Medicinska škola „Beograd“ itd.; korisnici usluga u ustanovama dečje i socijalne zaštite: Centar (DB Šekspirova, Kornelije, Sunce, Obrenovac, Borska), Dom iz Sremčice, Dom za odrasla invalidna lica i drugi a takmičenje  je svojim rezultatima potvrdilo ugled koji ova disciplina ima.
Mi smo se, kao i uvek, odazvali pozivu da uzmemo učešće i takmičili smo se u disciplinama: skoku u dalj (tri druga mesta – ženska i muška konkurencija), trčanju na 100m (muškarci, 2. i 3. mesto) i u disciplini bacanja kugle (1. mesto, muškarci).

Poseban značaj takmičenju dalo je prisustvo i učešće naših i u svetu najboljih atletičara Željko Dimitrijević, Draženko Mitrović, Miloš Grlica, Stefan Dimitrijević  koji su i ovde potvrdili svoj prestiž i najavili uspešan nastup i na predstojećem Evropskom prvenstvu, a prvaci Grada postali su u svojim kategorijama.

Inače, uspešan organizator prvenstva bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda dok je njegovo održavanje podržao i omogućio Grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.