Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom 2016.

Датум објаве: 27.05.2016.

Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom 2016.

Na trenima Zavoda za sport i medicinu sporta na Košutnjaku uspešno je održano Otvoreno prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom. Organizator takmičenja bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada, Sekretarijata za sport i omladinu, a uz pomoć Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Preko 60 najboljih atletičara sa invaliditetom, raznih kategorija invalidnosti: slepi i slabovidi, paraplegičari, amputirci, osobe oštećenog sluha, osobe sa intelektualnim teškoćama..  nadmetali su se u sledećim disciplinama: 100 m, 400 m, skok u dalj, bacanje kugle, diska, koplja i čunja.

Naši korisnici postigli su odlične rezultate čemu su svakako doprinele svakodnevne fizicke aktivnosti i priprema, a koji se odvijaju u okviru plana dnevnih aktivnosti i individualnih programa podrške pod budnim okom profesora fizičkog vaspitanja. Ovom prilikom zahvljujemo se i osoblju SSOSIB-a koje je svojim profesionalnim odnosom ovu manifestaciju podiglo na visok nivo.

Foto: Predrag Križan