Radionica umetničkih zanata na Čukarici

Датум објаве: 16.12.2014.

Radionica umetničkih zanata na Čukarici

Saradnja Sonjom Ivanović Bulj, dipl. oligofrenologom i logopedom i Bojanom Lukić, edukatorom tradicionalnih zanata i veština kao i dramskih  tehnika primenjenog pozorišta, započela je na osnovu pozitivnog iskustva roditelja. Majka korisnice našeg Boravka, želeći da dobro iskustvo podeli i sa drugima, preporučila je umetnicama naš boravak kao ciljnu grupu što su one rado prihvatile. Tako je dogovoreno da se radionice sa korisnicima naših usluga „Dnevnog zbrinjavanja“ mreže sistema socijalne zaštite održavaju dva puta nedeljno u trajanju od sat i po u MZ „Blagoje Parović“.

Projekat se realizuje uz podršku Kancelarije za mlade opštine Čukarica. Svi programi u kojima se korisnici upoznaju sa bogatim kulturnim nacionalnim nasleđem prilagođeni su uzrastu, sposobnostima i njihovim interesovanjima. Kompletan program zanatskih i dramskih radionica osmišljen je sa ciljem podizanja kvaliteta života osoba ometenih u razvoju. Cilj je osnaživanje ličnih kapaciteta kroz slobodno kreativno izražavanje kao vid podrške.

Društvo sa višegodišnjim iskustvom za očuvanje, revitalizaciju i promovisanje starih zanata „Čuvari zanata“, čiji su članovi i naše umetnice, okuplja zaljubljenike u umetničke zanate u cilju očuvanja nematerijalne baštine i sa jasnim ciljem da svoja znanja prenesu svima koji su zainteresovani za oživljavanje narodne tradicije. Bitan deo aktivnosti ovog društva posvećen je i volonterskom radu sa osobama sa smetnjama u razvoju.