Svečana predaja ključeva novog dnevnog boravka na Novom Beogradu

Датум објаве: 13.02.2013.

Svečana predaja ključeva novog dnevnog boravka na Novom Beogradu

Svečana predaja ključeva.

28. Juna gradonačelnik Dragan Đilas primio je, u ime Grada, ključ od novog dnevnog boravka na Bežanijskoj kosi, koji mu je uručila Ivana Mišković-Karić, predsednica „Delta humanitarnog fonda“ čijim sredstvima je izgrađen objekat, kao zadužbina „Delta“ holdinga. Ivana Mišković-Karić je kazala da se ovim otvara novo poglavlje zadužbinarstva u Srbiji i da ovakva dela treba da postanu obrazac ponašanja i delovanja.

Zahvaljujući se donatorima, gradonačelnik Đilas je naglasio da je ovo najveća donacija, ove vrste, Beogradu u poslednijh nekoliko decenija i da će Grad u narednih nekoliko meseci opremiti ovaj objekat kako bi mogao da primi korisnike sa Novog Beograda.Potom je simbolično uručio ključ Snežani Božinovski, budućoj korisnici ovog dnevnog boravka. „Delta fondaciji“ i Gradu, u ime roditelja, zahvalila se Radomirka Božinovski. Moderan i funkcionalan objekat površine oko 2500 kvm, izgrađen je po najvišim standardima, planiranog kapaciteta do 85 korisnika. U njemu će, pored već standardnih sadržaja (boravaka, radionica, senzorne sobe, fiskulturnih sadržaja) biti obezbeđene i dve stambene jedinice za produženi – povremeni boravak (noćenje korisnika po potrebi). Opremanjem i stavljanjem u funkciju, ovaj boravak će postati nova organizaciona jedinica Centra.

Predaji ključeva prisustvovali su predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, gradski arhitekta Dejan Vasović, članovi Gradskog veća Vladan Đukić i Darko Božić, predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, narodni poslanik Milan Krkobabić, predsednik „Delta“ holdinga Miroslav Mišković sa saradnicima i predstavnicima kompanije, budući korisnici Boravka sa svojim roditeljima kao i rukovodstvo i predstavnici Centra.