Светски дан особа са аутизмом – на Тргу републике одржана манифестација подршке „Сви смо ми различити а сви исти“

Датум објаве: 03.04.2024.

Светски дан особа са аутизмом - на Тргу републике одржана манифестација подршке "Сви смо ми различити а сви исти"

Поводом обележавања Светског дана особа са аутизмом, данас је, на Тргу републике,  одржана традиционална манифестација „Сви смо ми различити – а сви исти“ у којој је учествовало преко 400 малишана и васпитача Предшколске установе „Дечји дани,“ чланови удружења „Живимо заједно,“ корисници Центра из дневних боравака Стари град, Сунце и Шекспирова, као и бројни родитељи и деца са аутизмом.

Манифестацији подршке особама са аутизмом, њиховим родитељима и удружењима су присуствовали проф. др Дарија Кисић, министарка за бригу о породици и демографију, Радослав Марјановић, председник Градске општине Стари град, са сарадницима, Леонтина Вукомановић, наша позната музичка уметница, Мирко Гојић, председник Управног одбора Београдског удружења за помоћ особама са аутизмом.

Манифестација, уприличена на централном градском тргу, шетњом Кнез Михаиловом до Библиотеке града Београда, где је отворена продајна изложба слика особа са аутизмом, под називом „Свако дете је уметник“ – која је организована  са циљем да се подигне свест друштва, посебно деце и младих о различитостима и да се пружи подршка особама са аутизмом, не само 2. априла, већ 365 дана у години.