Učešće na 8. Sportskim igrama “Oaze” i Specijalne Olimpijade BiH, Sarajevo 2018.

Датум објаве: 10.10.2018.

Učešće na 8. Sportskim igrama “Oaze” i Specijalne Olimpijade BiH, Sarajevo 2018.

3. oktobra u Sarajevu su svečano otvorene 8. sportske igre „Oaze“, najveće regionalno takmičenje za osobe sa smetnjama u razvoju, na kojima su učestvovali naši korisnici.

Igre su se održale do 6. oktobra u osam sportskih disciplina: fudbal, košarka, plivanje, atletika, stoni tenis, boćanje, kuglanje i MATP – program za osobe sa višestrukim smetnjama. Takmičari su došli iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja, njih oko 550, a jedna ekipa je stigla iz Sjedinjenih Američkih Država.
Korisnici Centra, iz DB Šekspirova, Stjepanović Goran i Komatinović Milan kao igrači futsal kluba “Mungosi,” osvojili su prvo mesto na turniru za šta su nagrađeni medaljama i peharom.

U partnerstvu sa Specijalnom Olimpijadom BIH uz podršku donatora Švedske nevladine organizacije MYRIGHT i Švedske razvojne agencije SIDA, Sportske igre Oaze se organizuju po osmi put, sa ciljem razmene iskustava, širenja znanja i jačanja sportskog duha. SIO je manifestacija koja neguje zajedništvo i unapređuje poštovanje sposobnosti i slobode svakog učesnika.

Ambasador Sportskih igara Oaze i SOBiH je  najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka.