UNOPS donirao Centru dva specijalna vozila za prevoz osoba sa invaliditetom

Датум објаве: 28.02.2020.

UNOPS donirao Centru dva specijalna vozila za prevoz osoba sa invaliditetom

Sekretarka za socijalnu zaštitu, Nataša Stanisavljević, prisustvovala je u Centru primopredaji dva specijalizovana vozila za prevoz korisnika ustanove. Vozila vredna 65.000 evra su donacija Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS) a opremljena su ugrađenom rampom i drugom opremom koja će olakšati prevoz korisnika ovog vida socijalne zaštite.

Nataša Stanisavljević je zahvalila delegaciji Evropske unije u Srbiji i UNOPS-u na donaciji koju su dodelili u okviru partnerstva na drugoj fazi projekta ,,Poboljšanje životnih uslova za najugroženije romske porodice u Beogradu”, koji finansira Evropska unija.

– Ova dva specijalizovana vozila za prevoz naših korisnika služiće za svakodnevno unapređenje naše usluge. Grad Beograd iz svojih vlastitih sredstava i donacija svakodnevno unapređuje uslove rada samih dnevnih boravaka, kao i uslove u kojima naši korisnici provode vreme kada su u njima. Ova dva vozila biće korišćena za prevoz korisnika od kuće do dnevnog boravka i nazad, kao i za sve druge aktivnosti koje se sprovode u dnevnim boravcima tokom dana. To je dalji korak ka unapređenju sistema socijalne zaštite Beograda, a pored toga i Grad Beograd je iz svojih sredstava prošle godine kupio dva vozila, pretprošle jedno, tako da polako obnavljamo sav vozni park ove ustanove sa željom da naši korisnici imaju najbolje moguće uslove – kazala je Stanisavljevićeva.

Ona je dodala da je Strategija razvoja Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju, kao i socijalne politike Grada Beograda širenje mreže dnevnih boravaka, po mogućnosti ravnomerno raspoređenih u gradskim opštinama.

Jelena Gajić, pomoćnica direktora Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, zahvalila je donatorima i istakla značaj doniranih vozila ovoj ustanovi.

– Ova vozila će najviše značiti našim korisnicima i time ćemo dodatno poboljšati uslove usluge. Vozila će olakšati sprovođenje svakodnevnih aktivnosti, omogućiti lakšu socijalizaciju i integraciju korisnika u otvoreni sistem – kazala je Jelena Gajić.

U okviru delatnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu, u proteklom periodu renovirana su i proširena tri dnevna boravka za decu sa smetnjama u razvoju (Šekspirova, Kornelije Stanković i Diljska). Otvorena su i dva nova dnevna boravka, jedan na teritoriji Sopota, a drugi na Paliluli, odnosno u Ovči, čime je proširen kapacitet  pružanja usluge za skoro 100 novih korisnika, tako da sada imamo više od 600 korisnika usluge dnevnog boravka. U aprilu je najavljeno otvaranje još jednog dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju na teritoriji opštine Lazarevac.

Izvor: Beoinfo