Uskršnja humanitarna prodajna izložba „Mi stvaramo zajedno“

Датум објаве: 12.02.2013.

Uskršnja humanitarna prodajna izložba "Mi stvaramo zajedno"

Nakon uspešne prošlogodišnje Uskršnje izložbe tradicija se nastavlja te je i ove godine u prostorijama termoelektrane „Nikola Tesla“ u Obrenovacu održana humanitarna izložba pod nazivom „Mi stvaramo zajedno“. Izložbu otvorili su predstavnici uprave TENT-a nakon čega je usledilo lepo višesatno druženje. Dnevi boravak Obrenovac je imao priliku da zaposlenima u TENT prezentuje svoje radove, a korisnici su se oprobali u ulogama izlagača i prodavaca.

Ova izložba ima za cilj da pokaže kreativnost, maštovitost i sposobnost osoba sa posebnim potrebama i da skrene pažnju šire društvene sredine na njihove potrebe i mogućnosti. Svi radovi su kreirani u sklopu tretmana razvoja psihomotornih sposobnosti, organizovanih u okviru dnevnih aktivnosti dnavnih boravka.

Prodajne izložbe omogućavaju prikupljanje sredstava za nabavku novog didaktičkog materijala kako bi se korisnicima omogućilo sprovođenje aktivnosti kroz radno okupacionu terapiju i time poboljšali nivo kvaliteta psihofizičkog funkcionisanja. Neke od radionica koje se na taj način realizuju su: radionica za glinu, radionica za tkanje, štrikanje i vez, likovna, kompjuterska radionica, radionica za izradu sapuna, pozorišna radionica.

Rukovodstvo TENT-a je najavilo preduskršnju posetu Dnevnom boravku Obrenovac uz prigodne uskršnje poklone i druženje sa korisnicima i zaposlenima.