26. Dečja olimpijada

Датум објаве: 30.05.2013.

26. Dečja olimpijada

Na tradicionalnoj Dečjoj olimpijadi za decu sa smetnjama u razvoju, koju je organizovala škola „Anton Skala“ u sredu, 29. maja učestvovalo je oko 400 učenika iz škola za decu sa smetnjama u razvoju, učenika redovnih škola sa teritorije Beograda, Kosovske Mitrovice i Novog Sada. Zajedno sa njima, učešće su uzeli i korisnici DB Šekspirova i DB Sunce.

Ovoj manifestaciji, čiji je cilj da skrene pažnju javnosti kako bi se stvaralo inkluzivno društvo, prisustvovali su predsednik opštine Savski venac Dušan Dinčić, igrači Kriket federacije Srbije, kao i učenici Sportske gimnazije iz Beograda.

Učenici škola i korisnici Centra takmičili su se u poligonskim igrama – nabacivanju obručeva, pikadu, vođenju lopte, boćanju, trčanju…; družili se i uživali u umetničkom program u kome su gostovale “Moje 3” Sara, Mirna i Nevena, uz duhovitosti Prljavog inspektora Blaže.

Ovogodišnja, 26. po redu, Dečja olimpijada se sprovodila pod pokroviteljstvom Gradske opštine Savski venac, a podržana je od strane mnogobrojnih sponzora.

Foto 1-Tanjug/Srđan Ilić