27. Beogradski maraton

Датум објаве: 08.05.2014.

27. Beogradski maraton

I ove godine po sedmi put za redom i osobe sa invaliditetom organizovano su učestvovale na 27. Beogradskom maratonu.

Oko 200 naših sugrađana, svih uzrasta i  raznih kategorija invaliditeta podelilo je radost učešća u Trci zadovoljstva sa ostalim građanima Beograda i Srbije. U trci su učestvovali korisnici iz Doma u Sremčici, iz udruženja  „Pobednik“ , „Naša deca“ i „Plave Školjke“, Dnevnog boravka u Šekspirovoj i Klinike za rehabilitaciju „dr M. Zotović“, učenici škole „Veljko Ramadanović.“

Organizator ove akcije bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Beogradskim maratonom, Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti.

Akcija je organizovana u cilju popularizacije i prezentacije sporta i sportske rekreacije osoba sa invaliditetom, kao i sa ciljem prevencije diskriminiteta ove populacije , sa motom „Ravnopravno do cilja”.

Ove godine osobe sa invaliditetom su imale  dva predstavnika i u najtežoj sportskoj disciplini – trci na 42 kilometara Goran Nikolić iz Kragujevca i Vojislav Ćurulić iz Beograda. Nakon završene trke svi učesnici  bili su gosti  kompanije  „ McDonald’s, gde su uz prigodno posluženje na Slaviji nastavili  prijatno druženje.

Ovu manifestaciju, kao i prethodnih godina, podržao je i omogućio realizaciju Grad Beograd- Sekretarijat za sport i omladinu.