27. Dečja olimpijada u OŠ „Anton Skala“

Датум објаве: 29.05.2015.

27. Dečja olimpijada u OŠ "Anton Skala"

Pod sloganom „Dobrota je najveća vrlina, kažu bajke od davnina“ u dvorištu Osnovne škole „Anton Skala“ na Topčiderskom brdu u petak 29. maja održana je 27. Dečja olimpijada. Na sportskom terenu, uređenom iz humanitarnog fonda Novaka Đokovića, kao i u parku oko njega, okupilo se nekoliko stotina učesnika škole domaćina, specijalnih škola iz Beograda i unutrašnjosti, korisnika ustanova socijalne zaštite, među kojima su bili i korisnici DB Šekspirova, Sunce, Čukarica.. ali i gostiju iz vrtića, redovnih, a posebno internacionalnih škola sa kojima škola „Anton Skala“ ima dugogodišnju saradnju. Svi su oni, u skladu sa sloganom ove lepe manifestacije, bili kostimirani u likove iz bajki i priča za decu.
Na Olimpijadi su se deca takmičila u jednostavniom atletskim disciplinama (skoko iz mesta u dalj i vis, pikado, dečje štafetne igrice i slično), što svima njima kao i ceo ovaj događaj, koji uvek s nestrpljenjem iščekuju, pričinjava neopisivo zadovoljstvo.

Uz hor „Anton Skale“ goste je pozdravila direktorka ove uspešne škole Nataša Selić, zahvaljujući se pre svega opštini Savski venac i gradu, na pažnji i pomoći koju im godinama pružaju, kao i brojnim sponzorima koji su pomogli ovu olimpijadu.
Pozdravljajući prisutne, predsednik Gradske opštine Savski venac Dušan Dinčić podsetio ih je na olimpijsko geslo „nije važno pobediti – važno je učestvovati“, koje u stvari izražava i pravu suštinu ove dečje olimpijade.
Učesnike i goste je pozdravio i Igor Raičević, zamenik gradskog sekretara za obrazovanje, posebno naglasivši da je prethodnih devet godina, pre stupanja na sadašnju dužnost, proveo u školi „Anton Skala“ u kojoj je dobar deo tog perioda bio i direktor i da mu je srce zauvek ostalo u toj školi.
U zabavnom delu manifestacije, učesnike su zabavljali Dejan Cukić i pevač Stevan Anđelković, burno pozdravljeni od strane brojnog i šarolikog auditorijuma.