“Beograd najmlađima”

Датум објаве: 16.01.2014.

“Beograd najmlađima”

Manifestacija ”Beograd najmlađima” organizovana povodom proslave pravoslavne Nove godine je održana 13. januara ispred Starog dvora. Manifestaciju, koju je posetio i premijer Ivica Dačić, otvorio je Siniša Mali, predsednik privremenog veća grada. On je sugrađanima i mališanima zahvalio što su došli u velikom broju i što su sunčani dan iskoristili za druženje.

Korisnici dnevnog boravka Stari grad i dnevnog boravka Šekspirova, zajedno sa hiljadama beogradskih mališana, prisustvovali su ovoj manifestaciji u kojoj su učestvovali brojni klovnovi, gutači vatre, žongleri, glumci pozorišta ”Dadov”, članovi udruženja ”Svibor” kao srpski srednjovekovni vitezovi, sportisti klubova Crvena Zvezda i Partizan.

Ovom prilikom je organizovana i likovna radionica „Nacrtaj najlepši deo grada”, a najbolji radovi će biti nagrađani novogodišnjim paketićima. Svi crteži sa radionice će biti izloženi u Skupštini grada radi organizovanja aukcije i prikupljanja sredstava za neki od domova za napuštenu decu.

U okviru pratećeg programa, na više punktova oko Starog dvora, učesnici su, između ostalog, mogli da od gline prave figure glavnih obeležja srpske prestonice, slikaju se sa sportistima, razgledaju oldtajmere, kupuju na štandovima sa rukotvorinama…

Marina Vidojević, rukovodilac dnevnog boravka Stari grad, se u ime Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju i u ime direktora Centra g-dina Rajka Marina zahvalila gradu Beogradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu.