Dan planete Zemlje na Kalemegdanu

Датум објаве: 22.04.2016.

Dan planete Zemlje na Kalemegdanu

U gradskoj oazi, Kalemegdanu, uz inkluzivan muzički i kreativni program, koji su organizovali Centar, JP „Beogradska tvrđava“, i Zavod za zaštitu prirode Srbije, obeležen je praznik posvećen ekološkom osvešćivanju širom naše planete.

U okviru radionice, korisnici Centra bili su u prilici da se upoznaju sa različitim biljnim vrstama, uz pomoć predstavnika Zavoda za zaštitu prirode Srbije, koji su zajedno sa njima bojili listove bojanki sa crtežima retkih i ugroženih vrsta, tražili različite biljke u parku Kalemegdan.

U muzičkom paviljonu nastupio je hor Osnovne škole „Drinka Pavlović“ a autor knjige „Beograd večiti grad,“ Aleksandrar Diklić, čitao je odlomke iz ove jedinstvene enciklopedija o Beogradu. U okviru programa, održana je izložba radova korisnika Centra – DB Stari grad. Manifestaciju je podržao restoran Mekdonalds, koji je obezbedio osveženje i dekoraciju balonima.

Centar- DB Stari grad i JP „Beogradska tvrđava“ su, današnjom manifestacijom, obeležili četiri godine zajedničke saradnje i otpočeli nov ciklus događaja za tekuću godinu. U sklopu dosadašnje saradnje organizovane su brojne manifestacije muzičkog, sportskog, kreativnog i umetničkog karaktera koje su privukle veliku pažnju javnosti, kao i trajna izložba radova korisnika na prostoru Kalemegdana pod sloganom „Mogu i ja!“ u cilju socijalne integracije osoba sa smetnjama u razvoju.