DB Čukarica na NAVAK-u

Датум објаве: 19.02.2013.

DB Čukarica na NAVAK-u

U sklopu saradnje izmedu gimnazije Ruđer Bošković, Toyote, NAVAK staze i našeg dnevnog boravka, 08.11.2012. godine održano je još jedno druženje za učenike Gimnazije i korisnike DB Cukarica. Program dešavanja osmislila je stručna ekipa predavača i test vozača.

Po dolasku na NAVAK stazu, u slušaonici, prezentovana nam je uloga Nacionalne vozacke akademije i osnovna pravila i principi bezbedne vožnje, učestvovanja u saobraćaju i ponašanje pešaka u istom. Nakon toga, u kombi vozilima, obišli smo NAVAK stazu na kojoj su nam test vozači demonstrirali nekoliko situacija koje realno mogu da se dese svim učesnicima u saobracaju.

Simulirano je ponašanje automobila koji prolazi pored autobusa na stajalištu i pešaka koji ispred autobusa pokušavaju da predu ulicu. Nakon toga u prostoriji za simulaciju sudara i prevrtanja vozila imali smo prilike da praktično isprobamo situacije u kojima se auto prevrće ili sudara pri brzini od 50 km/h. Na kraju, u terenskim vozilima je po tri korisnika zajedno sa test vozačem i instruktorom prošlo Offroad poligon.

U prijatnoj atmosferi počašćeni smo sokovima i kafom dok smo razgovarali o utiscima i komentarisali naučeno.