DB Obrenovac na izložbi Mine Glogovac u galeriji Sportko-kulturnog Centra Obrenovac

Датум објаве: 10.02.2015.

DB Obrenovac na izložbi Mine Glogovac u galeriji Sportko-kulturnog Centra Obrenovac

Uspešna višegodišnja saradnja Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac“ i Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju Obrenovac se nastavlja na obostrano zadovoljstvo.

Od 6-og do 20-og februara 2015. godine otvorena je još jedna samostalna izložba radova, ovoga puta umetnice Mine Glogovac. Na ovoj izložbi slikaraka je predstavila najnoviju seriju svojih slika. Vizuelna tema su neba, različitost boja, nijansi, kao i rasporeda svetlosti.

Iz tog razloga korisnici našeg boravka su danas, 10-og februara posetili galeriju Sportslo-kulturnog centa „Obrenovac“ u pratnji svojih matičnih defektologa, radnih terapeuta i negovatelja, kako bi videli izložene radove. Njihova rekcija je bila iskrena, istinska i očekivana, jer su njihovim očima prijale upravo te igre senki, boja i svetlosti na platnu. Bilo je to još jedno lepo iskustvo za njih.

Tako su reči umetnice Mine Glogovac: „Mišljenja sam da slika ne treba da zamara onoga koji je gleda…Lepe umetnosti nisu predviđene za to da čoveka muče, već da on u njima uživa“ su zapravo demonstrirali naši korisnici svojom pozitivnom reakcijom i ozarenim licima kada su napustili galeriju, naravno do nekog sledećeg puta …