Donacija sadnica i uređenje okoline DB Čukarica

Датум објаве: 24.10.2014.

Donacija sadnica i uređenje okoline DB Čukarica

Kao nastavak uspešne saradnje, 21. oktobra u dnevnom boravku Čukarica, na zelenoj površini pored samog objekta, organizovana je sadnja drveća, žbunja i aromatičnog bilja. Sadni materijal je donacija IFC -a (International
Finance Corporation). Rasadnik '' Lepo polje '' dovezao je sadni materijal a svi korisnici, udruženim snagama sa kolektivom boravka, aktivno su učestvovali u ovoj sadnji.

Radni terapeut Sandra Petrović je izradila idejno rešenje uređenja zelene površine, po kome su radovi i izvedeni. Celokupna zamisao je da, osim što bi oplemenila prostor, ova zelena površina bi poslužila korisnicima i za razne planirane aktivnosti na otvorenom, a svakako, ovaj prostor bi najviše služio za realizaciju aktivnosti vezanih za hortikulturnu terapiju (nega biljaka, održavanje travnjaka, stalna dekoracija sezonskim rasadom koji sami korisnici proizvode u stakleniku na Šumarskom fakultetu).

Značaj ove skromne zelene površine za naš boravak je višestruk, pa će se korisnici zajedno sa zaposlenima veoma truditi da prostor očuvaju i iskoriste maksimalno za svoj rad i relaksaciju.