Dramska radionica „Iza duge“ u DB Obrenovac

Датум објаве: 06.03.2015.

Dramska radionica "Iza duge" u DB Obrenovac

Nakon održanog sastanka između predstavnika Sportsko-kulturnog centra Obrenovac, Jelenom Luetić, komunikologa i osnivača „Pasko projekta,“ i osoblja DB Obrenovac određen je tok dramske sekcije, koja se naslanja na postojeću radionicu psihoritmike.

Jelena je unazad više godina davala doprinos Dnevnom boravku Obrenovac, svojim idejama, kreativnošću i povezivanjem sa drugim ljudima koji takođe imaju sluha da srcem osluškuju potrebe onih koji su samo na prvi pogled drugačiji od njih. Ima između ostalogi iskustva u režiranju dečjih predstava. To je prenela i na nas.

Na ovoj dramskoj sekciji, koja je počela u februaru ove godine, intezivno se radilo na proširivanju znanja osoblja i osposobljavanje korisnika za dramsko izvođenje. Korisnici su se zagrevali vežbama oralne praksije, gestikulacije, vokalizacije, onomatopeje, imitacije, vežbama disanja, povezivanjem glasa i pokreta…

Osim u boravku aktivnosti će se sprovoditi i u Sportsko-kulturnom centru dva puta nedeljno, a ako bude potrebe za tim i češće. Iskrena želja da svi u ovome učestvuju se reflektovala i dala videti nanasmejanim i zadovoljnim licima „celog tima“, pa je za vreme trajanja svake radionice bio prisutan smeh, šala i opšta razdraganost, ponajviše dece. Suvišno je reći ali pogodak je pravi. Najveća želja svih je da jednoga dana budu na „daskama koje život znače“ i da što više ljudi uživa u produktu njihovog zajedničkog truda, to je izvođenja određenog dramskog dela.