Druženje pripadnika Vojske Srbije sa osobama sa invaliditetom

Датум објаве: 11.09.2014.

Druženje pripadnika Vojske Srbije sa osobama sa invaliditetom

10. septembar -Sportsko-rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom „Pobednik“, u saradnji sa pripadnicima Rečne flotile Vojske Srbije, organizovali su danas na sportskim terenima Drugog rečnog odreda Flotile, na Ušću u Beogradu, manifestaciju „Igre bez granica i predrasuda“.

U sportskom nadmetanju u fudbalu, košarci, boćanju, pikadu, obaranju ruku i nadvlačenju konopca, ali i druženju, učešće je uzelo oko sto pedeset učesnika, među kojima je osim osoba sa invaliditetom, korisnika DB Sunce i DB Stari grad i pripadnika Rečne flotile bilo i pilota iz 204. vazduhoplovne brigade iz Batajnice, predstavnika rečne policije i učenika Osnovne škole „Laza Kostić“ iz Beograda.

Cilj manifestacije je, prema rečima predsednika udruženja „Pobednik“ Momčila Savića, da se druženjem, igrom i rekreacijom osoba sa invaliditetom svetu pošalje poruka da su oni među nama. Komandant Drugog rečnog odreda major Smiljan Ružić istakao je da je današnja manifestacija rezultat dugogodišnje dobre saradnje Vojske Srbije i okupljenih oko udruženja „Pobednik“.

Posle igre, pesme i sporta ručali su vojnicki pasulj i podeljene su diplome i medalje.