Dvogodišnjica saradnje DB Stari grad JP Beogradska tvrđava

Датум објаве: 25.11.2014.

Dvogodišnjica saradnje DB Stari grad JP Beogradska tvrđava

24.novembar – Javno preduzeće „Beogradska tvrđava" i Dnevni boravak Stari grad obeležili su danas dve godine kontinuirane saradnje svečanošću u Kuli Nebojša. Član Gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je da je Javno preduzeće „Beogradska tvrđava" pronašlo način da otvori svoja vrata za sve građane. “Ovakav vid saradnje može biti primer i drugim institucijama” – istakao je Petronijević koji je pozvao sve građane da se uključe u ovakve i slične aktivnosti gradskih ustanova i na taj način pomognu u stvaranju boljeg Beograda za sve.

Direktor JP „Beogradska tvrđava" Nikola Kovačević rekao je da se ovo preduzeće trudi da, osim izložbi radova korisnika Centra i programa posebno osmišljenih za njih, ove mlade ljude uključi i u druge manifestacije i programe na Beogradskoj tvrđavi i u parku Kalemegdan. “Uživali su u Dino parku, Berzi igračaka, radionicama u našoj galeriji, novogodišnjim predstavama. Verujem da se zbog svega toga oni osećaju kao kod kuće i da uživaju u ovom prostoru” – rekao je Kovačević. On je istakao da se današnjom manifestacijom šalje poruka da ovi mladi ljudi mogu mnogo toga, ali da, uz dobru volju i malo truda, i mi mnogo možemo da učinimo za njih. Pomoćnica direktora Centra, Biljana Mirković, rekla je da je cilj ovakvih programa afirmacija dece sa smetnjama u razvoju i zahvalila svim partnerima koji su centru pružili pomoć.

Na današnjoj manifestaciji dodeljene su i zahvalnice pojedincima i institucijama koje su pomogle u osmišljavanju i realizaciji programa za mlade sa smetnjama u razvoju. Osim Javnom preduzeću „Beogradska tvrđava", zahvalnice su pripale i Rebeki Saton iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i pevaču Sergeju Ćetkoviću, kao i Osnovnoj školi „Drinka Pavlović," Muzeju grada Beograda, Radio-televiziji Srbije i autorima emisije „Mesto za nas." Reči prijateljstva uputili su korisnici centra, kao i višestruko nagrađivani pisac za decu i odrasle Branko Stevanović. U okviru programa nastupio je i hor Osnovne škole „Drinka Pavlović."

Manifestaciji su prisustvovali i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, članica Gradskog veća Mirjana Milutinović i pomoćnica sekretara za socijalnu zaštitu Milena Beočanin.