Eko radionice u DB Šekspirova

Датум објаве: 15.07.2015.

Eko radionice u DB Šekspirova

Da je likovni jezik univerzalno sredstvo komunikacije, pokazao je susret kroz radionice sa korisnicima DB Šekspirova. Kako objasniti energiju vetra? Naravno, kroz radost stvranja jednog proplanka vetrenjači koje pokreće dah života. Da je igra najozbiljnija stvar na svetu, pokazala je strastvena posvećenost ovih ljudi koji su sa energijom i radošću dece uživali u stvaralačkom radu.

 

Agencija za investicije i stanovanje grada Beograda, Dečji kulturni centar Beograd i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu realizovali su tokom leta edukativnu kampanju „Moj eko vrtić“, kako bi širu javnost, ali i same korisnike pet energetski efikasnih objekata upoznali sa principima energetske efikasnosti i zelene gradnje. To su vrtići: „Dragan Laković“, „Zvezdana prašina“, „Tesla-nauka za život“ koji pripadaju predškolskoj ustanovi „11. april“ na Novom Beogradu;  vrtić  „Zvončica“ u Stublinama kod Obrenovca i Ustanova za boravak dece i mladih sa invaliditetom Centra za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd.

 

Radioničari (studenti fakulteta Likovne umetnosti) vodeći računa o likovno-izražajnim sposobnostima učesnika, izboru materijala, pribora i tehnika za rad  osmislili su i u zajedničkom radu realizovali zanimljivu kreaciju.