Gradonačelnik Siniša Mali obišao novoizgrađene objekte Centra

Датум објаве: 16.03.2015.

Gradonačelnik Siniša Mali obišao novoizgrađene objekte Centra

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas završene objekte Centra – ustanovu za povremeni i privremeni boravak korisnika „Predah plus.“

„Ustanova će u narednih nekoliko meseci, čim se dobiju sve potrebne dozvole, početi da pruža novu uslugu „predah plus“. Ova usluga je prevashodno usmerena prema roditeljima dece i omladine ometene u razvoju, koja će u ovom objektu moći da budu privremeno, tačnije do 45 dana u toku kalendarske godine. Ovakav vid socijalne usluge ne postoji u Srbiji, a ni u regionu. Mi smo se konsultovali sa roditeljima čija je sugestija bila se napravi ovakva ustanova“ – rekao je Siniša Mali.

On je precizirao da su radovi koji su počeli jula 2013. godine završeni u roku i da je ulaženo oko 400 miliona dinara. U objektu ima 15 soba, koje mogu da prime do 50 korisnika.

„Na ovaj način otvorili smo potpuno novo poglavlje u oblasti socijalne zaštite i pokazali da pomažemo tamo gde je najpotrebnije. Na sledećoj sednici Skupštine grada usluga će biti uključena u listu onih koje pruža Grad Beograd. Namena ovog objekta jeste da ukoliko roditelji ili staratelji tokom godine u određenom periodu ne mogu da budu sa svojom decom, grad preuzme brigu o njima“ – istakao je gradonačelnik.

Pored objekta za uslugu „Predah,“ gradonačelnik je u pratnji VD direktora Centra, Petra Jordanova, obišao novu upravnu zgradu Centra, a nije propustio da poseti korisnike i osoblje Dnevnog boravka u Šekspirovoj.

Događaju su prisustvovali pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović, direktor Agencije za investicije Luka Petrović i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.