„Green fest“-međunarodni festival zelene kulture

Датум објаве: 19.11.2015.

"Green fest"-međunarodni festival zelene kulture

U periodu od 18.11-20.11. u Domu omladine, u Beogradu, održava se već četvrti GREEN FEST, manifestacija  posvećena ekologiji i zaštiti životne sredine,  koja kroz filmske (GREENSCREEN), obrazovne (GREENFIELD), izložbene i aktivističke programe (GREENSQUARE) podstiče kulturu življenja u skladu sa zelenim vrednostima.

 

Korisnici  našeg Dnevnog Boravka Čukarica, u sklopu višegodišnje saradnje sa O.Š. „Đorđe Krstić“ iz Žarkova i kontaktima sa Ilinkom Miletić, psihologom škole koja drži časove građanskog vaspitanja koje oni posećuju, uzeli su učešće na Green fest-u. Tako su se sa đacima OŠ, 7 i 8 razreda i naši korisnici  Miša, Šuki, Ceca i Vlada  našli na festivalu. S obzirom da u okviru Boravka organizujemo hortikulturne radionice i bavimo se osnovnim ekološkim temama, svi su bili zainteresovani da nastupe.

 

Šuki je pozdravnim govorom otvorio Green fest. Potom je tražio odgovore na teme koje su ga interesovale u okviru diskusije na radionici „Sunce moje“ u realizaciji OŠ „Đorđe Krstić“. Radionicu „Volim šargarepu“ škola je realizovala u saradnji sa našim Boravkom, pod mentorstvom Ilinke Miletić

U popodnevnim satima Šuki je samostalno nastupio sa  video prezentacijom  „Uticaj hrane na imunitet“ i posavetovao je sve prisutne kako se može ostati zdrav u vreme zime. Istovremeno, dok ga nisu bodrili, ostatak ekipe se u radionici ishrane „Legenda o čaju“ uključio u praktičnu izradu čajeva i mirišljavih esencija, nakon što se upoznao sa poreklom ovog tradicionalnog napitka i vrstama lekovitog bilja.