Humanitarnom akcijom oplemenjeno dvorište Dnevnog boravka u Šekspirovoj

Датум објаве: 06.04.2016.

Humanitarnom akcijom oplemenjeno dvorište Dnevnog boravka u Šekspirovoj

Gradski menadžer Goran Vesić zasadio je danas, zajedno sa korisnicima Dnevnog boravka u Šekspirovoj, cveće i biljke u okviru humanitarne akcije u susret Međunarodnom sajmu hortikulture, koji će se održati od 7. do 10. aprila. U sadnji su učestvovali i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, zamenica generalnog direktora Beogradskog sajma Gorica Škipina i direktor Centra Petar Jordanov.

Goran  Vesić je u ime Grada Beograda zahvalio „Srbijašumama,” „Zelenilu” i Beogradskom sajmu na donaciji sadnica, cveća i tuja.

“Ovaj objekat je uređen i nov, a uskoro će i objekat u kome se nalazi kuhinja biti stavljen u funkciju, što samo govori da Grad Beograd pridaje veoma veliki značaj zaštiti svojih sugrađana sa smetnjama u razvoju kako bi briga o njima bila na najvišem nivou i u skladu sa najvišim evropskim standardima. Ovo je jedna lepa akcija i ubuduće ćemo organizovati još ovakvih akcija kako bismo se družili i proveli vreme sa korisnicima ovih ustanova” – rekao je Vesić.
On je dodao da su ove godine renovirana dva objekta, u Rakovici i na Čukarici, a u pripremi je otvaranje još jednog novog na Voždovcu.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da je cilj Grada Beograda i njegove socijalne politike kontinuirano unapređenje kvaliteta usluga koje pruža svojim korisnicima.

“ Ovo danas je jedna prelepa akcija u kojoj su naši korisnici učestvovali jednim vidom radne terapije, kako ulepšati svoju životnu sredinu i naučiti se novim  iskustvima i mogućnostima. U sklopu Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju je 14 dnevnih boravaka, 550 korisnika i ovo je samo jedan od primera odgovorne socijalne politike. To je ono što smo u protekle dve godine uspeli da unapredimo i što nam je konstantan cilj” – rekla je Stanisavljevićeva.

Gorica Škipina, zamenica generalnog direktora Beogradskog sajma, zahvalila je štićenicima Boravka na divnom prijemu i dodala da Beogradski sajam već tradicionalno iz godine u godinu podržava sve humanitarne akcije u Beogradu.

“Ovo je lep način da oplemenimo naš grad, da ga ozelenimo i to je zadatak svih koji u njemu žive,” rekla je Škipina i najavila otvaranje Sajma hortikulture, koji počinje sutra i traje do nedelje.

Akciju su podržali  Sekretarijat za socijalnu zaštitu, JP  „Srbijašume”, JKP „Zelenilo – Beograd”  i Beogradski sajam.