II Međunarodni karneval u Rakovici

Датум објаве: 08.04.2014.

II Međunarodni karneval u Rakovici

I ove godine na Rakovičkom karnevalu učestvovao je veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva. Gosti manifestacije bile su karnevalske trupe iz Makedonije (Strumica, Prilep), Crne Gore (Budva), Hrvatske (Bol, Rijeka, Ludbreg), Slovenije (Ptuj, Dornava) i Italije (Venecija), koja prvi put gostuje na nekom karnevalu u Srbiji.

Iz Srbije karnevalske grupe imali su Šabac, Leskovac, Vrnjačka Banja, Bela Crkva, Požarevac i mnogi drugi. Vrtići, osnovne i srednje škole u Rakovici takođe su organizovali svoje karnevalske grupe koje su učestvovale u povorci. Poslednju karnevalsku povorku činili su građani, deca i roditelji koji su došli sa svojim individualnim maskama. Našu Ustanovu predstavljali su korisnici DB Borska.

Himnu karnevala napravio je Prljavi inspektor Blaža, koji je vodio program sa jedne od tri postavljene bine koje su se nalazile na karnevalskoj trasi.

Rakovički karneval je jedina manifestacija te vrste u prestonici. Za organizaciju karnevala prošle godine Rakovica je dobila priznanje Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC), koja je primila Rakovicu u svoje članstvo. Predstavnici FECC-a i ove godine bili su gosti karnevala.

(Foto: Lj. Savić)