Inkluzivni čas u Terapijskom vrtu na Adi

Датум објаве: 27.05.2013.

Inkluzivni čas u Terapijskom vrtu na Adi

Inkluzivni čas građanskog vaspitanja pod nazivom „Naš čudesni svet“ održan je danas u Terapijskom vrtu na Adi Ciganliji. Uz podršku JP „Ada Ciganlija” čas u prirodi zajedno su organizovali OŠ „Đorđe Krstić“ i DB Čukarica, a čas građanskog vaspitanja održala je nastavnica Ilinka Miletić.

Povod za okupljanje u Terapijskom vrtu je evaluacija uspešne saradnje ovih ustanova u protekle dve godine. Učenici iz OŠ „Đorđe Krstić“ i korisnici DB Čukarica su, pored odslušanog predavanja o značaju drveća za životnu sredinu i hrastu Lužnjaku, posadili sadnice u Terapijskom vrtu. Ovom prilikom školarci su izveli i kratak kulturni program i tradicionlani ples „dodole“.

Druženje je završeno zajedničkom likovnom radionicom na juti uz muzičku pratnju violine i flaute učenica škole kojima su se pridrižili i korisnici boravka i pokazali svoje umeće u sviranju frula.

Terapijski vrt na Adi CIganliji je nastao uz podršku opštine Čukarica, JP „Ada Ciganlija”, Šumarskog fakulteta u Beogradu i brojnih dobrotvora i za tri godine, koliko postoji, bio je mesto brojnih inkluzivnih radionica, okupljanja i manifestacija.