Inkluzivno sportska manifestacija „Više od igre“

Датум објаве: 11.09.2013.

Inkluzivno sportska manifestacija „Više od igre“

Beograd, 13.09.2013. godine – Na terenima Košarkaškog kluba Crvena zvezda danas je održana sporsko -ikluzivna radionica „Više od igre“, u kojoj su se korisnici Centra družili sa sportistima, javnim ličnostima kao i drugarima iz osnovnih škola, plesnih i sportskih klubova.

Manifestaciju je otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je poručio da bavljenje sporom može da pomogne deci sa posebnim potrebama i da društvo nikako ne sme da ih zaboravi. Naglašavajući značaj stalnog rada sa decom sa smetnjama u razvoju, on je izrazio zadovoljstvo zbog održavanja ovakve akcije, koju je organizovalo JP Beogradska tvrđava i Centar. Istakao je da će i Ministarstvo omladine i sporta uvek podržavati akcije koje za cilj imaju napredak dece i rekao da će se potruditi da i sam u budućnosti bude inicijator ovakvih dešavanja.

Pored ministra, na otvaranju su govorili i član Gradskog veća Darko Božić, Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić, pomoćnik gradskog sekretara za sport Neda Novaković i direktor Centra Rajko Marin.

Sa korisnicima Centra – iz DB Šekspirova, Voždovac, Mladenovac, Obrenovac, Stari Grad, Sunce i đacima OŠ „Drinka Pavlović“ danas su se družili košarkaši Crvene Zvezde Demarkus Nelson, Dušan Ristić i Luka Mitrović, kao i vaterpolisti Nikola Rađen, Denis Šefik i Andrija Prlainović. Takođe, tu su bili i karatisti beogradskog kluba „Singidunum“ i „Romanija“ iz Republike Srpske, gimnastičarke kluba „Ritam“ i šahisti, uz vrlo atraktivan nastup plesača irskih nacionalnih igara.

Manifestacija je osmišljena od strane Dnevnog boravka Stari grad, a realizovana je u saradnji sa JP „Beogradska tvrđava“ i uz podršku Sportskog društva Crvena zvezda. Pokrovitelj manifestacije je Grad Beograd, Sekretarijat za socijalnu zaštitu i Sekretarijat za sport i omladinu.

Cilj ove inkluzivne manifestacije je promovisanje sporta kroz inkluzivno druženje i zdrav život, kao i senzibilizacija javnosti za položaj osoba sa ometenošću i uključivanje istih u širu društvenu sredinu.