IX `Igre bez granica na vodi`

Датум објаве: 07.09.2018.

IX  `Igre bez granica na vodi`

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, u saradnji sa Društvom za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara, u četvrtak, 6. septembra je organizovao  već tradicionalnu manifestaciju koja se održala na bazenima   SC „Olimp-Zvezdara”.

Na manifestaciji je učestvovalo oko 80 osoba sa invaliditetom, najbrojniji su bili iz Udruženja „Pobednik” i MNRO „Zvezdara”, korisnici Centra iz DB Šekspirova, Borska, Stari grad,  Kornelije Stanković a brojni su bili i iz Doma u Sremčici i, kao i iz Društva za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara. Po prvi put na „Igrama” su učestvovali i korisnici iz boravka iz Mladenovca, gde su od ovog leta počele kontinuirane besplatne sportske aktivnosti  za decu sa invaliditetom.

Učesnici su imali priliku da učestvuju u interesantnim sportskim aktivnostima koje su bile realizovane oko bazena, a igre su osmišljene na zanimnjiv i jednostavan način tako da su sve osobe sa invaliditetom bez obzira na vrstu invaliditeta mogle da učestvuju.

Devete „Igre bez granica na vodi” otvorio je Miloš Ignjatović, predsednik Gradske opštine Zvezdara a događaju su prisustvovali i Novica Todosijević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu, Velimir Knežević, predsednik   Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, Dragan Janketić, predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije i Miroslav Marinović, član Veća Gradske opštine Zvezdara sa saradnicima.

Lepo vreme je pogodovalo da sve što je dogovoreno bude i realizovano i da svi učesnici događaja još jednom ponesu lepe utiske sa „Olimpa”

Glavni pokrovitelji manifestacije su Sekretarijat za sport i omladinu i Gradska opština Zvezdara.