Izgradnja novog objekta “Predah plus“ u Šekspirovoj ulici teče po planu

Датум објаве: 09.08.2013.

Izgradnja novog objekta “Predah plus“ u Šekspirovoj ulici teče po planu

Završetak izgradnje nove zgrade za osobe sa smetnjama u razvoju u Šekspirovoj, koja će omogućiti povremeno i privremeno dvadesetčetvoročasovno zbrinjavanje, očekuje se krajem juna 2014. godine, izjavio je direktor Agencije za investicije i stanovanje grada Beograda Marko Blagojević.

„Radovi na izgradnji objekata su počeli krajem juna, sa rokom izgradnje od 12 meseci, posle čega će uslediti proces dobijanja upotrebne dozvole i njeno stavljanje u funkciju“ precizirao je Blagojević za Beoinfo. Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Šekpirovoj Rajko Marin rekao je da će novi objekat, pod nazivom „Predah plus”, koji se gradi uz postojeći dnevni boravak pružati višednevnu kompletnu uslugu njenim korisnicima.

„U slučaju da su njihovi roditelji ili staratelji primorani da budu odsutni ili su u nemogućnosti da se brinu o tim licima, biće im omogućena kompletna usluga“ naveo je Marin za Beoinfo.

Sreten Todorović, čiji je sin korisnik centra u Šekspirovoj, izrazio je zadovoljstvo što su počeli radovi na novom objektu.

„Budući boravak je od izuzetne važnosti kako za korisnike tako i za nas roditelje, jer će omogućiti da se zatvori ciklus usluga i boravka za decu sa smetnjama u razvoju. Treba istaći da budući objekat daje sigurnost nama roditeljima da će neko nastaviti da brine o njima kada nas više ne bude“ ukazao je Todorović.

On kaže da posebnu zaslugu ima gradonačelnik Đilas jer je uspeo da pomogne u prevazilaženju problema koji su nastali u tom procesu i ispoštavao sve dogovore da se osobama sa posebnim potrebama omoguće pristojni uslovi za život.

Ljubica Božinović, mama dvadesetsedmogodišnjeg Nikole koji je redovni korisnik centra u Šekspirovoj od 1996. godine kada su tamo još bile barake, dodala je da je veoma zadovoljna početkom izgradnje još jednog objekta na toj adresi.

Ona je podsetila da će Nikola, kao i većina korisnika sa Novog Beograda i Zemuna, od 1. septembra preći u novi dnevni boravak za osobe sa posebnim potrebama na Bežanijskoj kosi, kapaciteta 85 mesta, što će dodatno olakšati njihovo funkcionisanje.