Javni čas fizičkog i donacija Blic-a u DB Šekspirova

Датум објаве: 21.11.2014.

Javni čas fizičkog i donacija Blic-a u DB Šekspirova

20. novembra, na Međunarodni dan deteta, u DB Šekspirova organizovan je javni čas fizičkog vaspitanja, kojem su prisustvovali vaterpolisti i vaterpolistkinje klubova „Crvena Zvezda,“  „Partizan-Rajfajzen“ i „Taš 2000.“ Tom prilikom dnevni list „Blic“ poklonio je Dnevnom boravku sportske rekvizite za fudbal, košarku i odbojku. Na javnom času, korisnici su pokazali svoje veštine sa košarkaškom loptom i izmamili iskrene aplauze prisutnih i sportista, koji su im se potom pridružili u basketu.

„Ovo je prvi put da sam u dodiru sa osobama sa teškoćama u intelektualnom razvoju i izuzetno mi je drago što sam došao. Mi kao sportisti treba što više da podržavamo ovakve događaje i uvek ću se rado odazvati“ – Dimitrije Rističević, vaterpolista Partizana.
„Prvi put sam ovde i drago mi je da sam učestvovala. Jedni drugima smo ulepšali dan i mislim da je ovo jedan od načina da pomognemo bolji položaj osoba sa invaliditetom u društvu“ – rekla je Jovana Dujević, vaterpolistkinja Crvene Zvezde.

Petar Jordanov, v. d. Direktora Centra, istakao je da je sport izuzetno važan za osobe sa teškoćama u intelektualnom razvoju i zato je bitno da se što više promovišu ovakvi događaji. Izrazio je zahvalnost sportskim klubovima i redakciji Blica na poklonima a potom uručio zahvalnice njihovim predstavnicima.

Foto: Aleksandar Dimitrijević – Blic